Primul concurs la musca in 2016 – la stiuca

0 No tags Permalink

Primul concurs de musca din 2016 a debutat in judetul Alba la mandra noastra stiuca. Mai greu de gasit in Ardeal dar pe ici-colo cate un privat se gandeste si la pestii rapitori. Pe un brat mort al raului Mures s-a populat cu stiuca , crap, caras si albitura marunta. Pescarii se pot bucura de aceste specii, zona fiind frumos ingrijita si amenajata. O parte a bratului este impadurita cu salcii batrane iar cealalta are un mal inalt , curat, cu iarba tunsa si pontoane amenajate.
pescuit-la-stiuca-2016-poza-1-pregatirea-echipamentului

pescuit-la-stiuca-2016-poza-1

Muscarii participanti la acest concurs au fost din pacate doar din Cluj si Alba. S-a pescuit cu lansete de la clasa 7 in sus si cu fire plutitoare, intermediare si scufundatoare. S-au folosit streamere mari, uneie legate doar cu materiale sintetice, altele avand in combinatie zonkerele de iepure – un material ce se comporta fantastic in apa daca este jucat pe loc sau pe distante scurte. In prima mansa nimeni nu a prins nimic, au fost ceva atacuri dar nici o stiuca nu a fost capturata.
O multime de pesti erau in boiste facand apa din maluri sa “fiarba”. Cativa au bagat minciocul sa vada ce anume agita plantele in mal. L-au scos plin de peste:

albitura-in-boiste-prinsa-cu-minciocul
Probabil din acest motiv stiuca era cu burta plina si de prins se putea doar daca ii bagai musca in gura.
Intre manse lumea a desfacut o bere, a mai spus o gluma, s-au prajit niste mici, veselie din plin:

voie-buna-la-concurs

In a doua mansa au inceput sa se prinda stiuci nu mari, dar s-a prins.

paul-hanzer-cu-o-stiuculita

Paul Hanzer s-a clasat pe locul 3:

paul-pe-locul-3

Primele doua locuri au fost ocupate de Pro Team-ul Troutline – Mihai Vasilescu si Adrian Pop. Faptul ca s-a luat locul 1 si 2 de catre Pro team-ul nostru e o adevarata mandrie!

Mihai-Vasilescu-cu-o-stiuca-la-streamer

Mihai-Vasilescu-locul-1-la-stiuca-2016

adi-locul-2

Dupa spusele pescarilor , acesta si-ar fi dorit mai multa activitate din partea stiucilor dar probabil boistea albiturii a impiedicat acest lucru. Ori poate mai e nevoie de experienta in domeniu pentru a se prinde mai multe. Oricum a fost un inceput frumos si probabil vor fi mai multe concursuri dedicate cumetrelor. Din ce stiu mai sunt ceva lacuri frumoase din zona Aradului si a Timisoarei ce sunt populate cu stiuca, cu siguranta acest lucru v-a duce la dezvoltarea pescuitului stiucii cu musca artificiala.

baietii-de-la-stiuca-2016
Dupa cum vedeti si sotii ale muscarilor au fost prezente. Probabil pentru a fi sigure ca sunt la pescuit de dintoase šŸ™‚

Inchei aici spunandu-va ca peste cateva zile v-a fi primul concurs la pastrav ce se va desfasura pe un lac privat. Concursul la musca v-a fi organizat in 23 si 24 aprilie de catre bine cunoscutul muscar din Targu-Mures dl. Raul Tatar de la clubul Fly fishing Dedicated.
Ii dorim un concurs frumos si reusit!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile necesare sunt marcate *