Nimfa caddis legata cu catgut

0 No tags Permalink

O nimfa tip caddis legata cu catgut este extrem de realistica atunci cand corpul se uda si se imbiba cu apa dupa aproximativ 3-5 minute. Materialul este durabil contrar primelor impresii sau a ideilor preconcepute ( fiind in realitate fir organic pentru suturi chirurgicale).
Cu acest material mai nou foarte apreciat in lumea legatorilor- catgutul, puteti lega in special pupe si nimfe. Nu se preteaza la emergeri ce plutesc in filmul apei sau la uscate.
Asadar in cazul de fara vorbim de o imitatie de caddis sau scorobete, carabete – daca e sa folosim termenii populari.

Materialele utilizate pentru construirea nimfei:

Carlig de musca : Daiichi D900 #16/18

Ata de montaj : UniThread in culoare neutra

Corp : CatGut

Torace: Dubbing – Dubbing in culoarea neagra ( fie el dubbing de foca sau imitatie de foca )

tying a catgut nymph step 1

tying a catgut nymph step 2

tying a catgut nymph step 3 making the underbody

tying a catgut nymph step 4 making the body

tying a catgut nymph step 5 making the torax area

dry catgut nymph

E important sa faceti un subcorp din ata in culoare neutra sau galbuie deoarece catgutul este translucid lasand sa se vada culoarea subcorpului. Faceti acest subcorp in forma de vanata, usor bombat inspre varf pentru a conferi un aspect realistic.
Un alt sfat este sa lasati cam 5min la inmuiat catgutul in apa, se va umfla un pic si va deveni moale. El in starea normala e un fir tare si destul de rigid. Veti lucra cu el mult mai usor daca este moale.
Dupa ce formati zona de picioare si torace cu dubbing negru, mai tundeti din exces, nu uitati ca insecta are putina zona neagra. Apoi pestii vor mai trage de fire in timpul luptei asa ca de puneti prea mult, dupa doi sau 3 pesti ajungeti sa aveti multe fire negre atarnand peste corp.

wet-catgut

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *