Black Bass, Pescuit la Musca si Fly Tying

0 No tags Permalink

Zilele trecute am testat intens mustele  din seria Troutline Tactical , mai precis cele facute de Mihai Vasilescu – seria Squirmy tactical:

muste-artificiale-troutline-tactical-nimfele-squirmy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Le-am pescuit doua saptamani in conditii extreme pe 3 rauri mari si pe 4 torente -afluenti ai acestor rauri. Am prins pastrav si lipan dar avand in vedere frumustetea zonelor voi face  articole mai complexe si dedicate lor. Acum am decis sa va  ofer un raport despre aceste muste si pescuitul cu ele la Black Bass.

Aproape de unde locuiesc de  doi ani , in Lombardia – nordul Italiei,  este un lac dedicat pescuitului sportiv  populat cu Black Bass, stiuca,  biban european, clean, somn, crap si ceva pesti din familia nisetrului si morunului. Am pescuit in iarna cand apa era rece, lacul plin si limpede- conditii dificile de  pescuit pentru bibanul american. Dar dupa cum stiti mustele bune  se vad in astfel de conditii, cand e greu,  pestii mananca slab sau sunt inactivi. Totusi cu aceste muste  am reusit sa ii trezesc si sa prind cativa cand si cei de la spinning nu se prea descurcau multi dand “gherle”.

iarna-la-bass

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acu  la finele lunii mai tocmai ce au terminat de depus icrele, sunt  axati in zonele de depunere pazindu-si cuiburile de alti bibani. Agresivitatea lor era scazuta tare, pestii inotand din mal inspre adanc imediat cum vedeau o umbra de om sau orice altceva ce nu le convenea. M-am plimbat cu grija  cautandu-i in mal  si ascunsi in structuri si printre plante. Apa era scazuta cu un metru fata de cum era in iarna , in plus era murdara  pentru ca un paraias ce aproviziona  lacul cu apa proaspata a secat de cateva saptamani.

lac-de-black-bass-in-Italia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noroc ca mi-am luat ochelarii polarizanti Pool Hawkeye caci  probabil  fara ei nu ma descurcam. Am reusit sa localizez cativa bibani printre plante si am facut lansari oblice cu  lanseta mea de clasa 8 Winston. Am folosit un fir intermediar transparent de la Cortland de clasa 6 si doua nimfe Tactical Squirmy. La a doua trecere pestele a atacat si a inceput drilul:

biban-intre-ierburi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tras bine de fir, mulineta Lamson de clasa 8 sau 10 a inceput sa caraie. Am folosit ca lider Stroft FC1 de 0.24mm asa ca nu mi-am facut probleme. pestii erau intre juma de kil si 2 kile asa ca firul  le facea fata cu brio. Am avut cu fiecare peste agatat driluri intre 2 minute si 5 minute, nu mai mult dar toate spectaculoase cu sarituri si stropituri. Apoi dupa primele guri de aer se dadeau baturi. lupta lor foarte spectaculoasa si sportiva,  nu inteleg de ce Romania se cramponeaza sa interzica introducerea lui in apele autohtone. Si asa nu prea avem pesti in plus nu e un peste ce strica, nu mai mult decat crapul  si somnul. Doar  mai toate tarile europene  au pestii astia …

biban-agatat-la-nimfa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In fine pestii au ajuns  rapid in apa, doar vre-o doi au stat la fotografiat, nu de alta dar era soare si nu avea rost sa ii scot din apa. I-am dezgatat rapid pentru ca mustele erau legate pe carlige Demmon fara barbeta .

biban-agatat--cu-squirmy-wormy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Simpatici bibanii astia cu gura lor enorma curiori la caracter dar “explozivi” si “rai” nevoie mare.

black-bass

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spiningarii s-au chinuit, unii au reusit sa prinda cateva stiuci frumoase de 4-5 kile,  Roberto amicul meu a prins cativa bibani dar nu asa de mari, un somn african si o stiuca frumoasa.

biban-la-spinning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eu am reusit sa prind in jur la 15 bibani intre juma de kil si un kil jumate in 3 ore de pescuit. Apoi am strans bagajele si acasa. Urma sa inceapa saptamana de lucru si sa  pregatesc muste   pentru weekendul ce urmeaza.

Ne vedem cu un nou raport in curand,  pana atunci Fir Intins si  tensoare incinse  🙂

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *